Zoeken

Tetouan: oplichters gearresteerd voor diefstal 15.000 euro

16 mei 2021 - 13:00 - Marokko

©

In Tetouan zijn vier mensen gearresteerd, onder wie een vrouw, die worden verdacht van oplichting en diefstal bij een geldwisselkantoor.

De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft in een verklaring laten weten dat de vier gearresteerde personen tussen de 19 en 46 jaar oud zijn. De oplichting waar deze mensen van worden verdacht vond afgelopen maandag plaats toen twee van de verdachten een som geld gingen omwisselen bij het wisselkantoor. De verdachten zouden 15.000 euro hebben gestolen van het kantoor.

Nadat er aangifte was gedaan van de diefstal opende de gerechtelijke politie van Tetouan een onderzoek om de daders op te sporen en te arresteren. Bij de eerste arrestatie werd slechts een deel van het buitgemaakte bedrag in beslag genomen. De rest van het gestolen geld werd later gevonden toen een van de medeplichtigen werd gearresteerd. De vierde persoon die is opgepakt zou de vluchtauto van de oplichters hebben voorzien van nieuwe kentekenplaten en zou aankopen hebben gedaan met het gestolen geld.

De drie mannelijke verdachten zitten in hechtenis. De vrouwelijke verdachte is weer vrijgelaten, maar ze is nog steeds onderdeel van het strafrechtelijke onderzoek. In de komende dagen zullen ze alle vier voor de rechtbank moeten verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team