Zoeken

Gevaarlijk rijgedrag na avondklok, 33 arrestaties in Rabat

14 juli 2021 - 17:40 - Gemeenschap

©

De avondklok was voor een groep individuen het uitverkoren moment om een illegale autorace te organiseren in de straten van Rabat. De politie, die met spoed ter plekke kwam, maakte een eind aan de race en arresteerde 33 mensen die in hechtenis werden geplaatst.

De scène die wordt beschreven in een verklaring van de DGSN, vond plaats ter hoogte van de universiteitswijk Al Irfane, in Hay Riad en Yaacoub Mansour, meldt MAP. Na een beschonken avond besloten deze personen de avondklok te negeren door het op touw zetten van een straatrace, waardoor de veiligheid van weggebruikers in gevaar werd gebracht.

Lees ook: Grenspolitie: Spanje steunt Marokko ondanks conflict

De politiepatrouilles die belast zijn met het toezicht op de noodtoestand en de organisatie van het verkeer in Rabat, hebben het ergste kunnen voorkomen.

De bestuurders zijn in hechtenis geplaatst in afwachting van een gerechtelijk onderzoek dat door de bevoegde gerechtelijke politie wordt gevoerd. De voertuigen zijn in beslag genomen en ter beschikking gesteld van het onderzoek onder toezicht van het bevoegde parket, zo luidt de conclusie van de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team