Zoeken

Nieuwe Spaanse minister Albares wil "betrekkingen met Marokko versterken"

15 juli 2021 - 12:40 - Wereld

©

Afgelopen maandag is de nieuwe Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, officieel beëdigd. In zijn eerste toespraak maakte hij bekend dat "het versterken van de betrekkingen met Marokko, een grote vriend en onze Zuiderbuur" een van zijn prioriteiten is.

Hoewel de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken tijdens zijn speech veel aandacht besteedde aan de betrekkingen tussen Spanje en Marokko, noemde hij de huidige diplomatieke crisis tussen beide landen niet expliciet. Wel verklaarde Albares dat hij samen met zijn Marokkaanse collega wil gaan werken aan het garanderen van veiligheid en de bestrijding van migratiestromen.

Lees ook: Spaanse minister Buitenlandse zaken vervangen door crisis met Marokko

"Ik ben een van jullie, een ambtenaar van buitenlandse zaken", verklaarde Albares tegenover zijn nieuwe collega’s in het Spaanse kabinet. Ook zei hij dat "er geen grotere eer is voor een Spanjaard en een diplomaat dan om Spanje in het buitenland te vertegenwoordigen". Daarnaast bedankte de voormalige Spaanse ambassadeur in Frankrijk zijn voorganger, Arancha Gonzales Laya, voor het werk dat zij heeft verricht onder "zeer moeilijke omstandigheden" en gaf hij aan haar in de arm te willen nemen als adviseur.

Tijdens dezelfde bijeenkomst feliciteerde Arancha Gonzales Laya haar opvolger met zijn nieuwe baan en wenste hem veel succes. Ook bedankte ze het personeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor hun "vele prestaties" en nam ze de verantwoordelijkheid voor eventuele fouten die zij heeft gemaakt. "Mijn rol was om de belangen van het land te verdedigen. Ik verlaat de post, maar ik blijf standvastig in mijn toewijding aan de openbare dienst", verklaarde de afzwaaiende minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team