Zoeken

Terugkeer Atlasleeuw in Marokko: feit of fabel?

3 januari 2024 - 21:30 - Marokko

©

In de omgeving van Khenifra is onlangs een gerucht opgedoken over de terugkeer van de Atlasleeuw, een diersoort die al meer dan 70 jaar als uitgestorven wordt beschouwd in de natuur.

Het dorp Tnine Ait Boukhayou, afhangend van de landelijke gemeente Sebt Ait Rahhou, zou het toneel zijn geweest van deze onverwachte verschijning.

Lees ook: Dierentuin van Rabat presenteert Atlasleeuw-welpjes (video)

Volgens Hamid, die in het dorp woont, stond hij op een ochtend in december oog in oog met het imposante dier, herkenbaar aan zijn gele manen en een kwast van haren aan het uiteinde van zijn staart. Dit alles zag hij met behulp van zijn zaklamp in het vroege ochtendduister terwijl hij op weg was naar de markt.

Een paar dagen later kwam een jonge herderin met een soortgelijk verhaal. Zij beweerde aangevallen te zijn door een wild beest dat precies leek op het dier dat Hamid beschreef. Het dier zou haar hebben gebeten en verwond na een val.

Lees ook: Uitzonderlijk: zeldzame Atlasleeuwen geboren (video)

Na deze berichten heeft de gemeente Sebt Ait Rahhou een commissie opgericht die een grondige zoektocht in het gebied heeft ondernomen en gesprekken met lokale bewoners heeft gevoerd. Daaruit blijkt dat de geruchten ongegrond zijn. Medische expertise bevestigde tevens dat de verwondingen die de herderin had opgelopen, niet door een leeuwenbeet veroorzaakt werden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team