Zoeken

Tegenslag blijft Sofyan Amrabat achtervolgen

20 oktober 2023 - 18:08 - Sport

©

Sofyan Amrabat wordt geplaagd door een reeks blessures, waardoor hij niet op het veld kan staan. Een flinke tegenslag voor zijn nieuwe club, Manchester United, dat al zonder Luke Shaw, Tyrell Malacia, Amad Diallo, Lisandro Martinez en Aaron Wan-Bissaka moet spelen.

De Marokkaanse international raakte geblesseerd tijdens een training van de Atlas Leeuwen vóór de wedstrijden tegen Ivoorkust en Liberia. Hij verliet daardoor begin september het Marokkaans elftal en kon als gevolg niet deelnemen aan de vriendschappelijke wedstrijd van Marokko tegen Ivoorkust (1-1) en de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2023 tegen Liberia (3-0). Nu blijkt dat hij nog niet hersteld is van deze blessure. "We zullen ons niet achter afwezigheden verschuilen, want we wisten van Amrabat’s afwezigheid voor het begin van het trainingskamp. […] Amrabat kan op elk moment geblesseerd raken. We moeten een oplossing en een alternatief vinden, en we hebben spelers die de door Sofyan achtergelaten leegte kunnen opvullen," zei bondscoach Walid Regragui afgelopen weekend.

Lees ook: Sofyan Amrabat openlijk over moeilijkheden bij Manchester United

Sofyan Amrabat werd aan Manchester United uitgeleend door Fiorentina tot 2024 voor een vergoeding van 10 miljoen euro met een koopoptie. De 27-jarige speler had zijn medische keuring voor de Britse club in Italië ondergaan, waarbij het personeel een rugprobleem had geconstateerd, meldt The Athletic. Een probleem waarvoor Amrabat in december pijnstillende injecties had gekregen tijdens de kwalificatie van Marokko voor de halve finale van het WK-2022 in Qatar. De rugpijn werd niet ernstig genoeg geacht om zijn transfer naar het Verenigd Koninkrijk te blokkeren. Maar de gezondheidsproblemen van de Marokkaanse middenvelder blijven voortduren. Hij heeft dit seizoen vijf optredens gemaakt met Manchester, meestal als linksback, een ongebruikelijke positie voor hem.

Lees ook: Sofyan Amrabat onder vuur na wedstrijd tegen Crystal Palace

Amrabat’s gezondheidsproblemen brengen Manchester United, dat al zonder Luke Shaw, Tyrell Malacia, Amad Diallo, Lisandro Martinez en Aaron Wan-Bissaka zit, ernstig in de problemen. De coach zal niet op hen kunnen rekenen voor de hervatting van de Premier League op het veld van Sheffield United zaterdagavond.

Bladna.nl