Zoeken

Onvrede over inzet Sofyan Amrabat bij Manchester United

3 december 2023 - 13:00 - Sport

©

De recente keuzes van Manchester United-coach Erik ten Hag om de Marokkaanse international Sofyan Amrabat in te zetten, hebben voor controverse gezorgd. De voormalige Engelse international Paul Merson heeft zijn twijfels geuit over de beslissing om Amrabat op te stellen in de wedstrijd tegen Galatasaray, ten koste van middenvelder Kobbie Mainoo, die een indrukwekkend debuut maakte bij de club.

Merson begrijpt niet waarom Ten Hag ervoor koos om Amrabat, die recentelijk door Manchester United is gehuurd van ACF Fiorentina, te laten starten in de wedstrijd tegen Galatasaray, die eindigde in een 3-3 gelijkspel. Volgens Merson had Ten Hag beter Mainoo kunnen opstellen, die tijdens de wedstrijd vervanger was. Merson, voormalig speler van Arsenal, ziet dit als een fout van de coach van Manchester United.

Lees ook: Situatie steeds moeilijker voor Sofyan Amrabat

De voormalige international vertelde dit in een gesprek met Sportskeeda. "Ze moeten vertrouwen op Kobbie Mainoo om in de basis van het middenveld te spelen. Hij deed het uitstekend tegen Everton vorige week en ik snap niet waarom ze Sofyan Amrabat hebben gekozen tegen Galatasaray." Hij voegde eraan toe dat het mogelijk te maken heeft met het niet willen overbelasten van een jonge speler in een vijandige omgeving zoals RAMS Park.

Lees ook: Sofyan Amrabat’s belofte aan de Marokkanen (video)

Amrabat, die tot juni 2024 aan Manchester United is uitgeleend met een koopoptie van 21,5 miljoen pond, heeft moeite om zich te bewijzen. Volgens The Sun heeft de 27-jarige speler nog geen positieve impact gehad op het team van Ten Hag en wordt hij soms gebruikt als linkerverdediger, een positie die niet optimaal is voor zijn kwaliteiten. Hij heeft ook moeite om zich aan te passen aan het tempo en de intensiteit van de Premier League.

Bladna.nl