Zoeken

Situatie steeds moeilijker voor Sofyan Amrabat

21 november 2023 - 10:00 - Sport

©

De toekomst van de Marokkaanse international Sofyan Amrabat bij Manchester United lijkt onzeker. Volgens lokale media overweegt de club zijn optie tot koop volgende zomer niet te lichten.

Deze ontwikkeling komt in een periode waarin Manchester United voor grote uitdagingen staat in zowel de Premier League als de Champions League. Onder leiding van de verwachte nieuwe sportdirecteur Sir Jim Ratcliffe, die op het punt staat 25% aandeel in de club te kopen, bereidt Manchester United zich voor om volgende zomer enkele spelers te laten gaan om ruimte te maken voor nieuwe aanwinsten.

Lees ook: Sofyan Amrabat’s belofte aan de Marokkanen (video)

Volgens Transfermarkt staan spelers als Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelof, Anthony Martial, Hannibal Mejbri, Jonny Evans en Tom Heaton op de lijst van mogelijke vertrekkers, aangezien hun contracten aflopen. Dit zou ook kunnen gelden voor uitgeleende spelers zoals Sofyan Amrabat. Als Manchester United besluit om de koopoptie niet te activeren in juni, zal Amrabat Old Trafford verlaten en automatisch zijn contract bij Fiorentina met een jaar verlengen. Dit zou Fiorentina in staat stellen om een hogere transfersom te vragen bij een eventueel vertrek van de speler.

Lees ook: Manchester United’s nieuwkomer Sofyan Amrabat onder vuur

Sofyan Amrabat, 27 jaar oud, kwam aan het einde van de zomertransferperiode op huurbasis over van ACF Fiorentina tot juni 2024, voor een transferbedrag van 10 miljoen euro en een koopoptie van 21,5 miljoen pond. Hoewel hij een goede start maakte bij de club, heeft de Atlas Leeuw moeite om een vaste plek te veroveren bij Manchester United. Volgens The Sun heeft de Marokkaanse international nog geen positieve impact gehad op het team van Erik ten Hag en heeft hij moeite met de snelheid en intensiteit van de Premier League, mede omdat hij soms als linksback wordt ingezet.

Bladna.nl