Zoeken

Tariq Ramadan animeert een debat over de vrouw in Casablanca

29 maart 2011 - 10:06 - Marokko

©

Tariq Ramadan, Zwitserse islamoloog en denker van Egyptische oorsprong, heeft zaterdag deelgenomen aan een ontmoeting in Casablanca, waar hij uitlegde dat de verdeling van de verantwoordelijkheid tussen man en vrouw in de Arabisch-islamitische samenlevingen, essentieel was voor het behouden van de waardigheid van vrouwen.

Tariq Ramadan, die deelnam aan dit debat georganiseerd door de "Stichting moskee Hassan II van Casablanca" onder het thema "Vrouwen in de islam, waardigheid en privacy", zei de acceptatie van een gedeelde verantwoordelijkheid binnen de Arabische en islamitische samenlevingen, afhing van de lezing die gemaakt werd van de Koran, en niet van bepaalde interpretaties gebaseerd op tradities.

De opvoeding van kinderen vanaf hun jongste leeftijd op het principe van gedeelde verantwoordelijkheid en wederzijds respect, is een essentiële factor om van deze een psychologische comfort factor te maken en niet een bron van conflicten.

"Marokko is een uitzondering in de Arabische-islamitische wereld voor haar vrijheden en haar traditie" aldus Tariq Ramadan tijdens zijn toespraak.

Tariq Ramadan, 49, is de kleinzoon van Hassan Al-Banna, de stichter van de Moslimbroederschap in Egypte in 1928. Hassan Al Bana, vervolgd door het regime van koning Farouk, werd in 1949 vermoord. In 1958 zochten de ouders van Tariq Ramadan hun toevlucht in Zwitserland, waar hun twee kinderen werden geboren, Tarik en Hani.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team