Zoeken

Mardin, het Turkse dorpje van de tweede Marokkaanse echtgenotes

9 januari 2011 - 17:44 - Marokko

©

Een veertigtal Marokkaanse vrouwen leven op dag van vandaag als tweede echtgenotes in een klein Turks dorpje genaamd Mardin. Zij zijn allen getrouwd met Turken door de enkele surah Al Fatiha.

De Turkische Daily News die deze fenomeen bekend maakt, vraagt zich af wat deze Marokkaanse vrouwen duwt om in een klein Turks dorp afgesneden van de wereld, de tweede echtgenotes van mannen die reeds kinderen en vrouwen hebben, te worden.

Een video gepost op een Turkse site toont Mounia, een Marokkaanse vrouw van 36 en tweede echtgenote van een Turkse man, reeds vader van elf kinderen. Mounia leeft samen met de eerste vrouw en zorgt voor het huis en de kinderen van haar echtgenoot zonder te klagen.

Mounia, gehuwd door de lezing van de Fatiha, woont al een aantal jaren in Mardin, waar meer dan veertig Marokkaanse vrouwen getrouwd zijn op dezelfde manier. Volgens een stadsbediende van Mardin, zijn er nog een vijftien aanvragen in de wacht om Marokkaanse vrouwen naar het dorpje te laten komen. Deze vrouwen accepteren te trouwen op de enkele lezing van surah Al Fatiha omdat in Turkije polygamie verboden wordt door de wet.

De Marokkaanse echtgenotes van Mardin hebben in ieder geval her dorpsleven heel wat verandert. Vandaag begrijpen drie op de vier inwoners er het Arabisch en ontploft de internetmarkt, gebruikt door de Mardiniërs om een tweede vrouw in Marokko te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team