Zoeken

Marokkaanse rfissa derde op Wereldkampioenschap tapas

21 november 2020 - 15:40 - Marokko

©

Chef Moha heeft de befaamde Marokkaanse keuken opnieuw eer aangedaan door de 3e prijs te winnen op het Wereldkampioenschap Tapas. Hij won de prijs met zijn culinaire creatie genaamd "de flamenco-jurk", die is gebaseerd op de traditionele Marokkaanse rfissa, ook wel trid genoemd.

Chef Moha is een internationaal bekende naam in de culinaire wereld. Hij staat vooral bekend om zijn vermogen om een vleugje moderniteit mee te geven aan traditionele Marokkaanse gerechten. Zo slaagde hij erin om een traditioneel Marokkaans gerecht van fijne msemenbladeren en kwartelvlees, om te toveren tot "de flamenco-jurk", een minigerecht dat zo op de menukaart van alle prestigieuze Tapas-bars kan worden gezet. De specialist in Marokkaanse gastronomie nam het op tegen 15 finalisten die waren geselecteerd uit een deelnemersveld van kandidaten uit meer dan 50 verschillende landen, meldt L’Economiste.

Voorheen was het kampioenschap alleen toegankelijk voor restauranthouders uit Spanje. Om het culinaire erfgoed van landen over de hele wereld te kunnen verkennen, hebben de organisatoren besloten tot een internationale opzet voor de competitie. Het is niet de eerste keer dat Chef Moha meedoet aan een dergelijke wedstrijd. Naast de prijs die hij won op het Wereldkampioenschap Tapas, heeft de gastronoom verschillende internationale prijzen gewonnen, waaronder de DC Embassy Chef Challenge in Washington, de medaille van de culinaire academie in Frankrijk en de prijs voor de beste chef-kok in de Marokkaanse gastronomie uitgegeven door de Gault & Millau-gids. Ook liet hij Londonaren kennis maken met de Marokkaanse keuken via een restaurant dat hij daar een korte tijd heeft gerund.

Mohamed Fedal, de echte naam van chef Moha, is afgestudeerd aan de hotelschool van Genève. Nadat hij ervaring had opgedaan in verschillende landen, keerde hij terug naar zijn geboorteplaats Marrakesh om daar de traditionele Marokkaanse familiekeuken nieuw leven in te blazen. Hij opende zijn restaurant in de voormalige riad van Pierre Balmain in het hart van de medina van Marrakesh. Bij Marokkanen is hij vooral bekend van het tv-programma Masterchef, waar hij coach en jury-lid is.

Bladna.nl