Zoeken

Tanger: villa’s volledig gesloopt?

3 maart 2024 - 11:00 - Marokko

©

Een residentieel complex in Tanger, gebouwd door een voormalig burgemeester en een projectontwikkelaar, riskeert te worden gesloopt na een gerechtelijke expertise. De villa’s zouden op illegaal geclaimd land in de kustzone zijn gebouwd.

De rechtbank van eerste aanleg beval een expertise om de grenzen te bepalen van het maritieme domein en privéterreinen in de wijk Oued Aliane in Tanger. Uit deze expertise blijkt dat de projectontwikkelaar "bouwpercelen op het maritieme domein zou hebben gerealiseerd en appartementen onder onduidelijke omstandigheden aan particulieren zou hebben verkocht, terwijl hij beweerde eigenaar te zijn van de grond", meldt Al Akhbar. De constructies werden gerealiseerd toen hij nog burgemeester was. Hij wordt ervan verdacht de nodige documenten ten gunste van zijn projectontwikkelaar te hebben getekend.

Lees ook: Marokko: sloop strandvilla’s legaal?

De projectontwikkelaar zou de bouwzone hebben vergroot door te knoeien met de grenzen die in het bestemmingsplan van 1996 waren vastgelegd, vóór de publicatie van de kustwet 81-12. Deze wet verbiedt constructies in een zone van 100 meter langs de kustlijn. In 2012 kreeg de projectontwikkelaar een bouwvergunning "met als doel de maritieme zone te verkleinen ten gunste van particulieren."

Lees ook: Tanger: villa’s van hoge ambtenaren binnenkort gesloopt?

Op basis van de bevindingen van de expertise zullen de bevoegde instanties overgaan tot de sloop van de gebouwen, inclusief het residentieel complex van de voormalige burgemeester. De bewoners van het complex dreigen met juridische stappen als de sloop van hun woningen bevestigd wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team