Zoeken

Marokko: sloop strandvilla’s legaal?

1 maart 2024 - 13:00 - Marokko

©

De legaliteit van de sloop van strandvilla’s in Marokko is onderwerp van discussie. Abdellah Bouanou, fractievoorzitter van de PJD-partij, heeft hierover een schriftelijke vraag gesteld aan minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken.

De PJD maakt zich zorgen over de naleving van de wetgeving bij de sloopacties. Bouanou benadrukt dat sommige huizen al meer dan 25 jaar geleden op basis van vergunningen zijn gebouwd. De sloop zou plaatsvinden zonder waarschuwing of compensatie, en zonder rekening te houden met de getroffen families.

Lees ook: Sloopgolf bereikt Nador

Bouanou vraagt Laftit om te bevestigen of de sloopwetgeving wordt nageleefd en wat er wordt gedaan om de getroffen families te herhuisvesten. Hij wil ook weten welke stappen er worden ondernomen tegen de verantwoordelijken voor de vermeende overtredingen.

Lees ook: Luxe villa’s op Marokkaanse kust: corruptie en sloop

De kwestie is complex. Enerzijds stelt de overheid dat de strandvilla’s illegaal op het openbare maritieme domein zijn gebouwd. Anderzijds beroepen de bewoners zich op vergunningen die ze van de lokale autoriteiten hebben gekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team