Zoeken

Strengere regels voor bouwprojecten in Tanger

24 juni 2024 - 08:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben strengere regels ingevoerd voor bouwprojecten in de buurt van bossen in Tanger. Dit om verdere aantasting van het bosgebied te voorkomen en illegale bouw op ongeschikte grond te bestrijden. De maatregel komt na de recente instorting van een gebouw in aanbouw in de bosrijke zone Boubana.

De nieuwe regels stellen strengere eisen aan projectontwikkelaars die een vergunning willen aanvragen voor bouwprojecten in de buurt van bossen. Zo moet er een minimumoppervlakte aan bos worden behouden en mag er niet op te steile hellingen of met te zachte grond worden gebouwd.

Lees ook: Tanger: illegale bouwwoede opnieuw de kop ingedrukt

De strengere regels zijn ook ingegeven door eerdere illegale bouwprojecten in de buurt van bossen. Zo werd onlangs een project stilgelegd dat zonder vergunning was gestart in de bosrijke zone Mdiouna, op de kustweg van Achakkar. De projectontwikkelaar had beloofd om een ​​toeristisch complex te bouwen met respect voor het bos, maar bleek van plan te zijn om een ​​grote woonwijk te realiseren. Een groot deel van het project werd door de autoriteiten gesloopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team