Zoeken

Tanger wil twee tramlijnen aanleggen

24 februari 2016 - 19:30 - Marokko

Tram Rabat

Het Noord-Marokkaanse Tanger wil in de komende jaren twee tramlijnen laten aanleggen. De verantwoordelijke van de Franse groep Alstom in Marokko, Thi-Mai Tran, ontmoette eerder deze week de burgemeester van Tanger om de aanleg van de tramlijnen te bespreken.

Het project wordt al sinds eind 2014 besproken. Zowel Frankrijk als de Europese Investeringsbank (EIB) zijn bereid om het project te financieren. Volgens Médias24 worden de nieuwe tramlijnen 25 à 30 kilometer lang en zal de aanleg ervan 8,4 miljard dirham kosten.

Beide tramlijnen zullen van de offshore zone nabij het HSL-treinstation vertrekken. Een eerste tramlijn zal naar Moghogha en Beni Makada rijden. De tweede tramlijn zal door het centrum rijden via de Moulay Ismaïl Boulevard naar Hassani, de universitaire wijk en de industriële zones van Gueznaya en Tanger Free Zone.

Volgens burgemeester Bachir Abdellaoui woonde ook de consul generaal van Frankrijk in Tanger de meeting met Thi-Mai Tran bij. De burgemeester en meerdere stadsverantwoordelijken werden door Alstom in het Franse La Rochelle uitgenodigd om er de ateliers van de groep te bezoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team