Zoeken

Tanger: Spanjaarden verdacht van kindermisbruik

12 december 2021 - 21:30 - Marokko

spaans-agressie-seksuele-kinderen-tanger.jpg

Op maandag heeft de Marokkaanse NGO "Touche pas à mon enfant" (Blijf van mijn kind af) bij de rechtbank van Tanger een klacht ingediend tegen twee Spanjaarden, bestuursleden van de vereniging Paideia, wegens "seksueel misbruik van minderjarigen" en "mishandeling".

De slachtoffers werden opgevangen in het sociaal centrum Assadaka in Tanger, dat werd opgericht in het kader van een Marokkaans-Spaans partnerschap. De twee Spanjaarden die als coördinatoren van dit centrum werkten, zouden hun gezag en de relaties die zij met de kinderen hadden opgebouwd, hebben gebruikt om hen seksueel te misbruiken. Verscheidene Marokkaanse minderjarigen die in het centrum verblijven, hebben de media verteld dat zij seksueel zijn misbruikt. "Hij hield onze handen vast, kuste ons op de mond en bleef ons lastig vallen zelfs als we sliepen”, zei een van hen.

Lees ook: Marokkaanse opgepakt voor aanzetten tot seksueel misbruik eigen dochter

Als leraar en maatschappelijk werker hebben de beklaagden een ruime ervaring met het werken met kinderen, jongeren en gezinnen, zowel in Spanje als in Marokko, Kaapverdië en de Dominicaanse Republiek. "Ze vluchtten uit Marokko toen een minderjarige dreigde hen aan te klagen met een video die hij had opgenomen. Ze zijn sinds 2020 terug in Spanje", verklaart een lid van de Marokkaanse NGO "Touche pas à mon enfant", die deze daden veroordeelt. De minderjarige slachtoffers worden momenteel opgevangen door de moslimvereniging Bab Khokha in Fez, meldt El Español.

De beklaagden claimen hun onschuld. Zij schrijven de klachten toe aan de beheerder van het sociaal centrum Assadak, die een moeilijke relatie heeft met de Marokkaanse regering. "Door zijn functie niet te willen verlaten, belastert hij de kinderen”, zeggen ze.

Lees ook: Marokko: demonstrant vervolgd voor beschuldiging seksueel misbruik door politie

Assadak is begin jaren 2000 opgericht met een financiële steun van Madrid. Het wordt beheerd door verschillende organisaties, waaronder het Spaanse agentschap voor internationale ontwikkelingssamenwerking (AECID) en de Gemeenschap van Madrid. Het centrum kan tot 400 minderjarigen opvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team