Zoeken

Tanger laat nieuwe appartementen slopen

23 augustus 2023 - 17:00 - Marokko

©

De wali van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima heeft besloten meerdere bouwprojecten te slopen of stil te leggen omdat ze in strijd zijn met de stedenbouwkundige regelgeving.

Mohamed Mhidia heeft dit besluit genomen nadat hij fraude in de stedenbouwkundige regelgeving had vastgesteld. Sommige bouwplannen zouden door projectontwikkelaars na goedkeuring zijn gewijzigd, meldt Al Ahdath Al Maghribia. "De autoriteiten hebben overhaast gehandeld door deze bouwwerken te slopen", klagen de eigenaren van een gesloopte bouwplaats in de wijk Rahrah in Tanger, bewerend dat zij "geen enkele wet hebben overtreden".

Lees ook: Koninklijke woede achter sloop van nautische club in Rabat

Volgens sommige waarnemers is de beslissing van de wali "moedig", vooral omdat deze gericht is op het "stoppen van de invasie van de vastgoedlobby in de stad en het streng bestraffen van overtreders". Ze vrezen echter dat de sterke invloed van deze lobby al deze inspanningen zou kunnen ondermijnen. Zal de wali doorgaan met deze actie en zal het opschorten van deze projecten leiden tot sloop, zoals gebeurd is met het gebouw in Rahrah?

Lees ook: Marrakech gaat strijd aan met illegale woningen

De vastgoedlobby bestaat uit ontwikkelaars die nauwe banden hebben met gekozen functionarissen en de leiders van politieke partijen. Sommigen van hen zouden de belangrijkste financieringsbron zijn van politici in Tanger tijdens verkiezingscampagnes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team