Zoeken

Tanger: proces vermeende moordenaar kleine Adnane uitgesteld

6 november 2020 - 17:00 - Marokko

©

De strafkamer van het gerechtshof van Tanger heeft dinsdag het proces tegen de vermeende moordenaar van de 11-jarige Adnane uitgesteld tot een latere datum bij gebrek aan advocaten. De kleine jongen werd verkracht en vermoord. Zijn lichaam werd door de dader in de buurt van zijn ouderlijk huis in Tanger begraven.

Er was geen enkele advocaat aanwezig op deze eerste hoorzitting die met name gewijd zou worden aan de raadpleging van het dossier ter verdediging van de hoofdbeklaagde, een jongeman van 24 jaar en zijn drie handlangers, meldt Al Massae. Als dit zich opnieuw voordoet tijdens de volgende zitting, wijst de rechtbank een advocaat aan voor rechtsbijstand, in overeenstemming met de wettelijke bepalingen.

De vermeende moordenaar is in geïsoleerde hechtenis geplaatst in de gevangenis waar hij wordt vastgehouden. De aanklachten tegen hem omvatten onder meer moord en verkrachting. Drie van zijn huisgenoten worden vervolgd wegens medeplichtigheid en het niet aangeven van een misdrijf.

De moord op de kleine Adnane heeft in Marokko voor veel opschudding gezorgd. Het debat over de doodstraf is weer opgedoken. Veel internetgebruikers hebben de justitie opgeroepen om de moordenaar tot de doodstraf te veroordelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team