Zoeken

Tanger: moordenaar Adnane krijgt opnieuw doodstraf na hoger beroep

9 april 2021 - 10:00 - Marokko

©

Ook nadat de dader van de moord op de 11-jarige Adnane in hoger beroep is gegaan blijft zijn straf ongewijzigd. Het gerechtshof van Tanger heeft op 7 april besloten dat de doodstraf waartoe hij in eerste instantie was veroordeeld overeind blijft. De moord op Adnane leidde tot een golf van woede in Marokko.

Net als bij de eerste veroordeling is de dader veroordeeld voor moord met voorbedachten rade, ontvoering en gedwongen opsluiting, seksueel misbruik en de schending van menselijke overblijfselen. Ook de straffen van zijn drie medeplichtigen zijn gehandhaafd. Zij zijn alle drie opnieuw veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf voor het niet aangeven van een misdrijf.

De moord op Adnane dateert van september 2020. Nadat zijn ouders al dagenlang op zoek waren naar de 11-jarige jongen, bleek uit de opnames van een bewakingscamera dat Adnane vlak voor zijn verdwijning met de dader over straat liep. Zo kon de verdachte gearresteerd worden, waarna hij tijdens de verhoren had opgebiecht dat hij de jongen had verkracht en vermoord, om hem vervolgens niet ver van zijn huis te begraven.

Tijdens de eerste rechtszaak probeerde de dader de rechtbank ervan te overtuigen dat hij Adnane had ontvoerd om losgeld te vragen en het niet de bedoeling was om hem te vermoorden. De rechter vond dit echter geen waarschijnlijk verhaal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team