Zoeken

Tanger overspoeld door bedelaars tijdens Ramadan

24 maart 2024 - 13:00 - Marokko

©

Tanger ziet, met name tijdens de Ramadan, een toename van het aantal bedelaars op straat. Vrouwen worden het vaakst belaagd, wat tot angst en intimidatie leidt.

De armoede in Marokko is nijpend, met 200.000 mensen die op bedelen aangewezen zijn. De meesten van hen proberen hun families te onderhouden of hun eigen honger te stillen. Sommigen huren zelfs kinderen of ouderen om te bedelen.

Lees ook: Marokkaanse parkeerwachters: vermomde bedelaars?

De bedelaars in Tanger zijn erg inventief. Sommigen mishandelen zichzelf om sympathie te wekken, terwijl anderen valse verhalen vertellen over hun lot. De meesten zijn echter gewoon arm en wanhopig. De Ramadan, een maand van geven en delen, wordt helaas door sommigen misbruikt om te profiteren van de vrijgevigheid van mensen. Bedelaars hopen in deze periode meer geld te verdienen.

In 2003 verklaarde 42,9% van de bedelende kinderen die ondervraagd werden in het kader van een studie over "kinderen en bedelarij" dat ze hun arme gezinnen wilden onderhouden, volgens een rapport van de Economische, Sociale en Milieu Raad (CESE). 27,3% van deze kinderen gaf aan te bedelen om te eten, terwijl 11,3% zei dat ze bedelen vanwege familieproblemen.

Lees ook: Bedelen binnenkort strafbaar in Marokko?

De Marokkaanse overheid heeft verschillende maatregelen genomen om bedelarij te bestrijden, waaronder opvangcentra voor bedelaars en sociale programma’s voor de armen. Verschillende bronnen bevestigen dat het financiële inkomen van bedelaars wordt geschat op miljoenen dirham per maand. Sommige bedelaars verdienen tussen de 1000 en 3000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team