19 juni 2024 - 13:50 - Marokko
Tijdens Eid ul-Adha is het in Marokko gebruikelijk om vlees te doneren aan behoeftigen. Helaas wordt een deel van dit vlees door bedelaars op de markt verkocht tegen zeer lage prijzen. Experts waarschuwen dat deze praktijken gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid.
De verkoop van vlees van Eid ul-Adha door bedelaars is een terugkerend fenomeen in Marokko. Dit jaar lijkt de omvang van het probleem toegenomen te zijn, mede door een gebrek aan effectieve controle op de distributie van vlees. Mensen in Marokko kopen dit vlees vanwege de lage prijs, ondanks de gezondheidsrisico’s.
Lees ook: Vleesprijzen in Tanger en Tetouan schieten omhoog: tot 300 dirham/kg
Het vlees wordt vaak urenlang blootgesteld aan de zon, waardoor het kan bederven. Volgens Lotfi Zeghari, professor in voeding en sportwetenschappen, kan bederf van vlees leiden tot bacteriële en parasitaire besmettingen. De consumptie van dergelijk vlees kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.
Lees ook: Eid ul-Adha: opgelet voor groen vlees!
Zeghari adviseert om enkel vlees te kopen van betrouwbare en gecertificeerde verkopers, waar de hygiëne- en veiligheidsnormen worden nageleefd. De officiële instanties, zoals de voedsel- en warenautoriteit (ONSSA), garanderen de naleving van deze normen.
Acht maanden cel voor Algerijnse vrouw na bestorming Sebta
Marokko vs Turkije: ongelijke strijd op Europese voedselmarkt
Hicham El Guerrouj sinds 1998 heer en meester op de 1500 meter
Drama op parkeerplaats in Casablanca
Marokkaanse international Abdelaziz Barrada plots overleden
Marokkaanse ambtenaar veroordeeld voor fraude bij bedevaart
Auto slaat over de kop in Tetouan, meerdere gewonden
Marokko redt medina Tanger
Nieuwe aardbevingen voor kust Tetouan
Meerderheid aanvragen kindhuwelijken goedgekeurd in Marokko
Mysterie rond reis 12-jarig meisje naar Ceuta opgelost
Echtgenote Youssef Chippo vrijgelaten na dodelijk ongeluk
Grote politieactie in Tanger na golf van geweld
Ex-Franse president Nicolas Sarkozy in Marrakech