19 juni 2024 - 13:50 - Marokko
Tijdens Eid ul-Adha is het in Marokko gebruikelijk om vlees te doneren aan behoeftigen. Helaas wordt een deel van dit vlees door bedelaars op de markt verkocht tegen zeer lage prijzen. Experts waarschuwen dat deze praktijken gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid.
De verkoop van vlees van Eid ul-Adha door bedelaars is een terugkerend fenomeen in Marokko. Dit jaar lijkt de omvang van het probleem toegenomen te zijn, mede door een gebrek aan effectieve controle op de distributie van vlees. Mensen in Marokko kopen dit vlees vanwege de lage prijs, ondanks de gezondheidsrisico’s.
Lees ook: Vleesprijzen in Tanger en Tetouan schieten omhoog: tot 300 dirham/kg
Het vlees wordt vaak urenlang blootgesteld aan de zon, waardoor het kan bederven. Volgens Lotfi Zeghari, professor in voeding en sportwetenschappen, kan bederf van vlees leiden tot bacteriële en parasitaire besmettingen. De consumptie van dergelijk vlees kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.
Lees ook: Eid ul-Adha: opgelet voor groen vlees!
Zeghari adviseert om enkel vlees te kopen van betrouwbare en gecertificeerde verkopers, waar de hygiëne- en veiligheidsnormen worden nageleefd. De officiële instanties, zoals de voedsel- en warenautoriteit (ONSSA), garanderen de naleving van deze normen.
Politicus in Marokko: "Alcohol ok en executie voor corrupten"
Plannen voor nieuwe luchthaven in Marokko concreet
WK 2030: Marokko’s grootste gok of gouden kans?
Marokkaans-Zwitserse Alayah Pilgrim maakt furore op Euro 2025
Renovatie plein wekt woede in Al Hoceima
Nador pakt chaos op stranden aan met vaste prijzen
Politicus in Marokko: "Alcohol ok en executie voor corrupten"
Renovatie plein wekt woede in Al Hoceima
Nador pakt chaos op stranden aan met vaste prijzen
Gevaarlijke situatie op toeristische trekpleister Al Hoceima
Marokkaanse verliest 222.000 dirham door WhatsApp-bericht
Vicevoorzitter wijk Tanger opgepakt na klacht uit België
Grensovergang Melilla: minder drukte door uitkeringscontrole
Ajdir wil strandtoerisme redden