Zoeken

Tanger geteisterd door stank

24 februari 2024 - 19:30 - Marokko

©

Bewoners van de gemeente Gueznaya, vlakbij Tanger, lijden al dagenlang onder een penetrante stank en een muggenplaag. Ze eisen dat de verantwoordelijke instanties ingrijpen om hun gezondheid te beschermen.

In een video op Facebook klaagt een bewoner de onhoudbare situatie aan. Hij wijst naar een brug bij de industriële zone van Gueznaya als bron van de stank. Volgens hem vormt die brug een gevaar voor zijn dochter die er elke dag langs moet om naar school te gaan. De man zegt dat hij al meermaals contact heeft opgenomen met de gemeentelijke autoriteiten, zonder resultaat.

Lees ook: Casablanca geteisterd door slechte geuren

Nochtans trok de Marokkaanse regering in 2021-2022 een budget van 650 miljoen dirham uit voor de gemeente Gueznaya in het kader van een programma voor de ontwikkeling van de regio. Die middelen moesten dienen om de basis te leggen voor een evenwichtige, rechtvaardige en duurzame economische ontwikkeling van de gemeente, met betrokkenheid van alle actoren.

Lees ook: Tanger loopt over van afval

De bewoners van Gueznaya hopen dat de verantwoordelijken nu eindelijk zullen ingrijpen om de stank en de muggenplaag te bestrijden en hun gezondheid te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team