Zoeken

Stad Tanger streng bewaakt

1 maart 2024 - 12:00 - Marokko

©

De stad Tanger investeert in een nieuw camerasysteem om de oude medina en andere belangrijke infrastructuur te beschermen tegen vandalisme. De aanbesteding voor het project is al uitgegeven.

De beslissing volgt op een reeks opzettelijke vernielingen in de oude medina, een populaire toeristische bestemming. Het nieuwe camerasysteem, met een budget van 7,78 miljoen dirham, zal de veiligheid in de stad helpen verhogen. De gemeente Tanger financiert de helft van het project, de rest komt van de prefectuur. Het project past ook in het kader van de modernisering en het onderhoud van de bestaande camerasystemen in Tanger.

Lees ook: Marrakech installeert ruim 300 bewakingscamera’s

Naast de nieuwe camera’s in de medina, worden er ook 350 camera’s op andere plaatsen in de stad geïnstalleerd, waaronder 76 rond de prefectuur en de politie. De overige 206 camera’s komen op een dertigtal openbare plaatsen. Er wordt ook een glasvezelnetwerk, een elektriciteitsnetwerk en andere infrastructuur aangelegd om de camera’s te laten functioneren. Dit alles over een afstand van meer dan 20 kilometer.

Lees ook: Marokko installeert camera’s om bedelarij te bestrijden

De politieprefectuur is verantwoordelijk voor de overeenkomsten rond het gebruik van de camera’s en de plaatsing ervan. Het Ontwikkelingsagentschap voor het Noorden en de regionale raad beheren het project op budgettair vlak en volgen de uitvoering van de overeenkomsten op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team