Zoeken

Beperkte openingstijden voor handelsdouane Sebta

15 april 2023 - 10:00 - Marokko

©

Het commerciële douanekantoor dat binnenkort aan de grens tussen Marokko en Sebta zal worden geopend, zal beperkte openingstijden hebben. Ook worden slechts enkele ambtenaren ingezet die zich uitsluitend zullen bezighouden met het controleren van goederen.

In antwoord op een vraag van senator David Muñoz Arbona (PP) van Sebta, die informatie vroeg over de geplande openingstijden en het personeel van het douanekantoor dat binnenkort in gebruik moet worden genomen, meldde de Spaanse regering dat het kantoor van maandag tot en met vrijdag operationeel zullen zijn van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 18.00 uur. Slechts zes belastingambtenaren zullen worden toegewezen aan deze nieuwe dienst.

Lees ook: Handelsdouane Melilla: Europa weigert in te grijpen

De Kamer van Koophandel en de Confederatie van Zakenmensen van Sebta hebben aan EFE verklaard dat ze geen informatie hebben over de openingsdatum van het douanekantoor. Eind maart riep de president van de autonome stad, Juan Jesús Vivas (PP), op tot een opening zonder restricties van het douanekantoor, evenals "wederkerigheid" met Marokko wat betreft het inreisregels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team