Zoeken

Taakstraf en celstraf voor kickbokser Mohammed Jaraya

16 juli 2018 - 18:40 - Sport

©

Kickbokser Mohammed Jaraya is deze maandag twee keer door de rechtbank van Breda veroordeeld voor geweldsdelicten.

Voor zijn deelname aan een vechtpartij in dezelfde rechtbank tijdens de behandeling van de moord op Yassine Majiti in februari dit jaar, kreeg de kickbokser van Marokkaanse afkomst een taakstraf van 140 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden.

Twee uur later werd hij in een andere zaak schuldig bevonden aan de mishandeling van drie mensen tijdens een nieuwsjaarsfeest in Breda. Daarvoor kreeg hij een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand.

"Uw vechtkunsten in de boksring zijn prijzenswaardig, maar buiten de ring niet. U moet beseffen dat uw handen wapens zijn", kreeg Jaraya van de officier van justitie te horen. Het OM had voor de mishandelingen op nieuwjaar zes maanden celstraf gevraagd waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Jaraya stelde in de rechtbank dat hij die dag had gedronken, wat hij nooit doet. "Ik ben een sportman, ik drink eigenlijk nooit. Dit was éénmalig. En ook de laatste keer. Ik had een paar glaasjes op, maar ik kan me niet voorstellen dat ik zoveel mensen heb geslagen. Ik weet wat ik te verliezen heb, mijn carrière staat op het spel. Ik ben nu goed wakker geschud. Mijn carrière is mijn leven, dat is alles wat ik heb."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team