Zoeken

Bekende Syriëstrijder Ahmed Chaara wordt aan Marokko uitgeleverd

24 mei 2014 - 22:38 - Gemeenschap

©

Frankrijk gaat in de komende dagen de Marokkaanse jihadstrijd Ahmed Chaara aan Marokko uitleveren. Chaara werd eind vorige week op de grens tussen Syrië en Turkije gearresteerd tijdens operatie van de Marokkaanse en Franse geheime diensten.

Ahmed Chaara was door de geheime diensten in de regio gelokt. De operatie was eerder goedgekeurd door de Turkse inlichtingendiensten volgens bronnen van Al Massae.

De Marokkaanse jihadist is één van de leiders van de groepering Daach (Islamitische Staat van Irak en de Levant). De groepering strijdt tegen het regime van Bashar Al Assad en wordt in Europa als terroristische organisatie bestempeld.

Frankrijk wil Chaara eerst ondervragen alvorens hem aan Marokko uit te leveren. Chaara is één van de meest bekende Marokkaanse strijders in Syrië. Onlangs had hij aan een Franse zender verklaard dat als hij Syrië zou verlaten, hij niet naar Marokko zou terugkeren.

Ook gekend als Abu Hamza, was Chaara in mei vorig jaar met zijn gezin vanuit Nederland naar Syrië vertrokken. Nog geen drie maand later was hij Emir geworden binnen ISIS.

Oussama Chaara, jongste Marokkaanse Syriëstrijder

Zijn 13-jarige zoon Oussama Chaara is de jongste Marokkaanse Syriëstrijder. Hij verbleef na het vertrek van zijn vader in Tanger. Afgelopen november vertrok ook hij naar Syrië. Een foto van hem met een Kalasjnikov had enkele maanden terug voor veel ophef gezorgd in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team