Zoeken

Marokkaanse Syriëstrijders tonen berouw en willen terug naar Marokko

27 mei 2014 - 23:23 - Gemeenschap

©

Tientallen Marokkaanse jihadstrijders die naar Syrië zijn vertrokken om tegen het regime van Bashar Al Assad te vechten, wachten nu op de grens met Turkije om terug naar Marokko te mogen keren.

Deze Marokkaanse strijders zeggen dat ze spijt hebben en dat ze werden gehersenspoeld. Zij worden liever opgesloten in Marokko dan in Syrië te blijven.

Een aantal van hen hebben reeds officieel een verzoek ingediend bij de Marokkaanse autoriteiten om terug naar Marokko te mogen keren. Zij beloven dat ze geen gevaar zullen vormen voor de veiligheid van hun land en vragen aan Rabat om hun dossiers op humanitaire wijze te behandelen.

Volgens Akhbar Al Yaoum vertrokken de meesten om het volk te helpen maar beseffen nu dat in Syrië een burgeroorlog woedt waar ze niet tegen opgewassen zijn. Het wordt steeds onduidelijker wie tegen wie of wat vecht.

Maandag heeft Marokko aangekondigd een terreurcel te hebben opgerold die jongeren voor de Jihad in Syrië en andere conflictlanden ronselde. In een verklaring oordeelt het ministerie van Binnenlandse Zaken dat het opnieuw het bewijs is dat Al Qaeda de interne veiligheid van het land wil ondermijnen.

Ruim 1200 Marokkanen vechten voor verschillende groeperingen van het Vrij Syrisch Leger tegen het moordzuchtig regime van Bashar Al Assad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team