Zoeken

Marokkaanse jihadstrijder op de foto met hoofden van vijf Syriërs

6 juni 2014 - 22:11 - Gemeenschap

©

In Marokko is ophef ontstaan om een foto van Mohamed Hamduch, een Marokkaanse jihadstrijder van de beweging van Mustafa Maya Amaya, die met de hoofden van vijf Syrische soldaten poseert. Naar eigen zeggen onthoofde hij ze zelf.

De foto werd deze week door verschillenden nieuwssites gepubliceerd. Lavanguardia schrijft hierover dat niemand de naam van de webpagina wil onthullen waar de foto oorspronkelijk werd geplaatst en dat deze onder meer informatie zou bevatten over de plannen van jihadstrijders, waaronder de "verovering van de Islamitische Maghreb".

Volgens dezelfde bron ontkent Mohamed Hamduch dat hij zijn land, Marokko, wil schaden. Hij behoort tot een groepje van een twintigtal Marokkaanse Syriëgangers die een tiental dagen geleden aan Marokko toestemming hebben gevraagd om te mogen terugkeren. Zij beloven onder meer dat ze geen gevaar zullen vormen voor de veiligheid van hun land.

Ondertussen heeft de Marokkaanse politie tientallen teruggekeerde Syriëgangers gearresteerd. Zij worden ervan verdacht terroristische daden in het land voor te bereiden.

Mohamed Hamduch is afkomstig uit Fnideq in het noorden van Marokko. Zijn huwelijk met de Marokkaanse Assia A.M. werd voltrokken door een rechter van de Islamitische Staat van Irak en de Levant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team