Zoeken

Syrië: kind valt in put en treft zelfde lot als kleine Rayan

4 april 2023 - 23:30 - Wereld

©

In Syrië is een 8-jarig kind overleden na een val in een 120 meter diepe put, in het dorp Dihaban, in Kobani (Ain Al Arab).

De achtjarige Saleh Sheikh zat vast op een diepte van 40 a 50 meter in de put. Op video’s op sociale media is te zien hoe tientallen dorpelingen en reddingsteams er alles aan deden om het kind uit het water te halen dat spontaan uit de put stroomde. Na 11 uur aan vergeefse inspanningen overleed het kind, meldt de website syriahr.

Lees ook: Jaar na overlijden Rayan kondigen ouders goed nieuws aan (video)

De reddingswerkers hadden enkel primitief gereedschap ter beschikking, dat gebruikt wordt om artesische putten te graven, aldus het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Het kind verkeerde voor zijn dood in een kritieke gezondheidstoestand. Hij had niet genoeg zuurstof om het lang uit te houden.

Lees ook: Weer peuter dood in waterput in Marokko

Het incident doet denken aan het trieste lot van de Marokkaanse Rayan, die in februari 2022 overleed. De 5-jarige jongen was op 1 februari 2022 per ongeluk in een droge put van 32 meter diep gevallen. De smalle en moeilijk toegankelijke put bevond zich vlakbij het huis van de familie in het dorp Ighrane in de provincie Chefchaouen, in het noorden van Marokko. Na vijf dagen van onophoudelijke inspanningen, slaagden reddingswerkers erin een parallelle put in de grond te boren, met vervolgens een horizontale tunnel, om de jongen te redden. Helaas heeft de kleine Rayan het niet overleefd. Zijn dood ontroerde de hele wereld.

Bladna.nl