Zoeken

Jaar na overlijden Rayan kondigen ouders goed nieuws aan (video)

5 februari 2023 - 22:00 - Marokko

©

De ouders van Rayan, de 5-jarige jongen die in februari 2022 overleed na in een put te zijn gevallen in de buurt van Chefchaouen, hebben goed nieuws.

De ouders van Rayan hebben een nieuwe baby verwelkomd. "Gisteren was het één jaar geleden sinds het drama van Rayan en vandaag kregen we een kind. God neemt en God geeft," zei Soumia Khachich op ChoufTV. Afgelopen donderdag beviel de moeder van Rayan van een gezonde baby in een ziekenhuis in Tetouan.

Lees ook: "Rayan" bij meest gezochte trefwoorden op Google

Rayan was in een uitgedroogde put van 32 meter diep gevallen, die nabij de zijn woning was gegraven in het dorp Ighrane, in de provincie Chefchaouen. Na vijf dagen inspanningen, slaagden de redders erin om een parallelle put te te boren en vervolgens een horizontale tunnel naar de put waarin Rayan was gevallen, in een poging om hem te bevrijden. De jongen overleefde echter niet. De reddingsactie werd wereldwijd gevolgd en zijn overlijden zorgde voor veel emotie.

Lees ook: Hasseltse school schrijft brief aan ouders Rayan

Zijn pasgeboren broertje zal niet Rayan heten. "Rayan is overleden, Allah hebbe zijn ziel, ik kan de pasgeborene die naam niet geven," legde de vader uit. De baby heet Shajid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team