Zoeken

Marokkaans kind op straat gevonden in Sevilla

24 april 2023 - 11:00 - Wereld

©

Een 12-jarige jongen met de Marokkaanse nationaliteit is door de politie op straat gevonden in Sevilla. Hij had alle grenscontroles van Marokko naar Spanje weten te passeren door zich onder een vrachtwagen te verstoppen.

De jongen werd opgemerkt door buurtbewoners die alarm sloegen vanwege zijn verwaarloosde uiterlijk en zichtbare ondervoeding. Hij werd toen door de lokale politie opgevangen. Het kind verkeert in zeer slechte gezondheid volgens bronnen van Diario de Sevilla.

Lees ook: Mustapha kwam als kind onder een vrachtwagen naar Spanje en wordt Guardia civil

Met behulp van een tolk vertelde de jongen zijn verhaal aan een politieagent. Hij verklaarde dat hij Marokko had verlaten om werk te zoeken in Spanje en zijn ouders had achtergelaten vanwege de slechte economische situatie in zijn land. Hij slaagde erin om zich te verstoppen onder een vrachtwagen op een parkeerplaats en de grens ongezien over te steken om uiteindelijk in Andalusië te belanden.

Lees ook: Marokkaans kind blijft 500 km onder vrachtwagen verstopt in Spanje

De lokale politie nam contact op met de nationale politie en het parket voor minderjarigen om de situatie van het kind te onderzoeken. Volgens de beschikbare gegevens en vingerafdrukken was hij sinds zijn aankomst nooit in contact geweest met de Spaanse sociale diensten. De jongen is toevertrouwd aan de sociale diensten die het protocol voor de bescherming van minderjarigen hebben geactiveerd en hem hebben in een opvangcentrum hebben geplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team