Zoeken

Marokko: ministerie van Habous ontkracht vals document over Palestina

24 oktober 2023 - 23:30 - Marokko

©

Een valse document dat predikers verbiedt om over Palestina te praten in moskeeën in Marokko, komt volgens het ministerie van Habous en Islamitische Zaken van een niet-Marokkaanse bron.

"Dit document is nep vanwege de niet-naleving van de correspondentieregels die in Marokko worden erkend en vanwege de schrijfstijl (linguïstisch en semantisch)," reageert het ministerie in een verklaring. De afdeling meldt tevens dat de informatie werd verspreid door een Marokkaanse site die het had toegeschreven aan "moskee-inspecteurs" in de regio Tanger.

Lees ook: Moeilijk moment voor Canadese premier Justin Trudeau tijdens bezoek aan moskee

"Aangezien deze informatie ongegrond is, gedroeg de genoemde site zich alsof het voorspelde wat er zou moeten gebeuren. Zo’n daad is van weinig omvang, dus besloot het ministerie niet te reageren," aldus de afdeling van Ahmed Toufiq. Ook worden religieuze verantwoordelijken gewaarschuwd voor "het bestaan van partijen die proberen schade toe te brengen aan een natie die bekend staat om haar toewijding aan het recht, naast de Palestijnse zaak en de Al Aqsa Moskee."

Lees ook: Israël-Gaza: Badr Hari veroordeelt "genocide"

Voor het ministerie kan deze daad worden beschouwd als een "politieke fout" en een "misdaad tegen de religie". Het departement had maandag de authenticiteit van dit document al ontkend en betreurd dat internetgebruikers dit nepnieuws, dat predikers verbiedt om over Palestina te praten in moskeeën, uitgebreid hadden verspreid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team