Zoeken

"Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje" met Rapper ICE binnenkort op tv

16 juni 2023 - 16:00 - Sport

©

De Atlas Leeuwen waren de sensatie van het WK in Qatar. Het Marokkaans elftal leverde een historische prestatie door de halve finales te bereiken van een wereldtoernooi, zonder dat iemand dit ooit had verwacht. Rapper ICE blikt in een Nederlandse televisieserie terug op het avontuur van de spelers van het heldenteam.

De impact van hun overwinning is groter dan het voetbal en gaat over waardigheid, samenhorigheid en het doorbreken van stigmas. De historische prestaties raakten de Marokkaanse diaspora in Nederland en over de hele wereld op een onvergetelijke manier.

Lees ook: Zakaria Aboukhlal wist al van kleins af dat hij voor Marokko zou spelen

Rapper ICE blikt in de vierdelige serie terug op het avontuur van het heldenteam waarin ook een aantal Nederlands-Marokkaanse spelers zitten. De meesten van hen werkten mee aan deze serie. ICE spreekt onder meer Zakaria Aboukhlal, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech.

Lees ook: Impact historische run Atlas Leeuwen op imago Marokko

De vierdelige serie Superleeuwen is een introspectieve reis waarin ICE op zoek gaat naar de diepere betekenis van deze historische gebeurtenis en onderzoekt hoe voetbal ons uiteindelijk allemaal kan verbinden. Het Marokkaanse voetbalsprookje is vanaf 26 juni te streamen op NPO Start en vanaf maandag 26 juni ook wekelijks om 22.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team