Zoeken

Afrika Cup: Marokko verslaat Ghana, "Belgische" spelers schitteren (spelersanalyse)

28 juni 2023 - 17:00 - Sport

©

Het Marokkaanse U23-team heeft dinsdagavond een sterke indruk gemaakt door Ghana met een overtuigende score van 5-1 te verslaan tijdens de Afrika Cup U23 in het Moulay Abdellah complex in Rabat.

Met deze overwinning, onder leiding van een schitterende Abdessamad Ezzalzouli, plaatsten de Atlaswelpen zich voor de halve finales van het kampioenschap met een totaal van 6 punten na twee wedstrijden.

Lees ook: Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech naar Afrika Cup U23 met Marokko

Hieronder een overzicht de scores van de beste Marokkaanse spelers tegen Ghana:

Ismael Saibari (10) (België): Met deze prestatie zal de fanclub van Ismael Saibari aanzienlijk groeien. De speler van PSV Eindhoven was foutloos tegen Ghana. Saibari begon het kampioenschap op de bank alvorens de aanval van zijn team te komen versterken tijdens de openingswedstrijd tegen Guinee. Hij schitterde tegen Ghana in Rabat met een doelpunt en een assist. De statistieken zullen het niet melden, maar hij is degene die net na de pauze een prachtige kans creëerde, waardoor Ez Abde kon scoren.

Ayman El Wafi (4) (Italië): Een moeilijkere wedstrijd dan zijn collega’s in de verdediging. Voor zijn tweede wedstrijd van de Afrika Cup U23 was Ayman El Wafi zichtbaar ongerust. Bovendien zorgt een gele kaart ervoor dat zijn prestaties minder waren.

Mehdi Boukamir (6) (België): Hij is nog geen vaste speler in de verdediging vanwege enkele tekortkomingen, maar Mehdi Boukamir zou dat in de toekomst zeker kunnen worden. Hij is waarschijnlijk de beste schutter op zijn positie. Een interessante en bemoedigende wedstrijd voor de speler van Charleroi, die zijn talent al toonde tijdens de openingswedstrijd tegen Guinee.

Oussama El Azzouzi (6,5) (België): De speler van Union Saint-Gilloise heeft een succesvolle start gemaakt op de Afrika Cup U23. Het zou niet onwaarschijnlijk zijn om hem meer speelminuten te zien krijgen met Jong Marokko in toekomstige wedstrijden.

Bilal El Khannouss (7) (België): In een wedstrijd waarin het hele team schitterde, was Bilal El Khannouss iets minder zichtbaar. Hij vormde het middenveld samen met Amir Richardson en Oussama El Azzouzi en leverde zijn gebruikelijke goede prestatie, zonder echt op te vallen. De speler van Genk kreeg de aanvoerdersband toen Ez Abde het veld verliet, een bewijs van zijn waarde in het team.

Zakaria El Ouahdi (7,5) (België): Met zijn samenwerkingen met Ismael Saibari en Ez Abde en zijn foutloze verdediging, had Zakaria El Ouahdi een perfecte avond gehad. De speler van RWD Molenbeek bewijst dat hij een essentieel onderdeel is van het U23 team, zoals hij dat het hele seizoen bij de Belgische club is geweest.

Lees ook: Marokkaanse U23-elftal speelt drie oefenduels

Met deze overwinning komt Marokko dichter bij zijn hoofddoel: het behalen van een van de drie kwalificatieplaatsen voor de Olympische Spelen 2024. De Atlaswelpen zullen op 30 juni de strijd aangaan met Congo, een wedstrijd die minder stressvol zou moeten zijn dankzij hun leiderspositie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team