Zoeken

Koning Mohammed VI trots na overwinning Marokko op Afrika Cup U23

9 juli 2023 - 12:30 - Sport

©

Koning Mohammed VI heeft zijn felicitaties overgebracht aan het nationale voetbalteam onder 23 na hun overwinning op de Afrika Cup 2023 tegen Egypte in Rabat. Deze historische eerste titel werd gewonnen met een score van 2-1.

In zijn bericht benadrukt de monarch dat hij "met immense vreugde en trots" deze overwinning van de Atlas Welpen heeft gevolgd, die zich ook kwalificeerden voor de Olympische Spelen "Parijs 2024".

Lees ook: Marokko domineert Egypte en wint Afrika Cup U23

Deze overwinning symboliseert voor Koning Mohammed VI een steeds sterkere Marokkaanse aanwezigheid op het continentale en internationale voetbaltoneel. Hij prees daarom ook alle actoren die aan dit succes hebben bijgedragen, waaronder de spelers, coaches, technische, medische en administratieve staf, en de leiders van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), waarbij hij de uitstekende prestatie van de jonge Atlas Leeuwen en hun patriottische geest loofde.

Lees ook: Marokkaanse u23-elftal brengt hulde aan Abdelhak Nouri na zege (foto’s)

Koning Mohammed VI uitte ook zijn trots op het warme welkom en de onberispelijke organisatie van het sportevenement in Marokko, en moedigde de spelers aan om deze geest van doorzettingsvermogen en ernst te behouden in toekomstige competities.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team