Zoeken

Ongewone stijging prijzen vliegtickets naar Marokko

12 juni 2021 - 13:00 - Economie

©

De prijzen van vliegtickets van en naar Marokko stijgen snel. Dit is een gevolg van de grote vraag na het besluit van het koninkrijk om toestemming te verlenen voor de hervatting van de vluchten vanaf dinsdag 15 juni 2021.

De stijging begon na de aankondiging van het besluit om het luchtruim te heropenen door het ministerie van Buitenlandse Zaken op zondag. De situatie wordt bevestigd en gerechtvaardigd door een manager van een in Casablanca gevestigd reisbureau. "Dit is een stijging die als normaal kan worden omschreven. De tarieven zijn hoog omdat de vraag het aanbod ruimschoots overtreft".

Lees ook: Stormloop op agentschappen Royal Air Maroc

Een touroperator in Rabat voegt daaraan toe: "Dit is niet nieuw. Het is een trend die we elk jaar zien, behalve in 2020. Elk jaar in dezelfde periode zijn de prijzen hoog als gevolg van de grote vraag die het aanbod overtreft". Maar ze erkent dat er ook wordt overdreven. "Aan de andere kant blijft een retourtje Casablanca-Parijs aan meer dan 5000 dirham overdreven," merkt zij op.

Reizen is toegestaan, maar de PCR-test blijft verplich. Elke reiziger die in het bezit is van een vaccinatiepas is vrijgesteld van een voorafgaande uitreisvergunning. Alleen moet hij na de injectie van de tweede dosis vier weken wachten om als gevaccineerd te worden beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team