Zoeken

Marhaba 2022 : maatregelen voor vlotte retourfase

7 augustus 2022 - 15:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Om de terugkeer van wereld-Marokkanen die hun vakantie in Marokko doorbrengen, vlot te laten verlopen, werden in het koninkrijk verschillende maatregelen genomen.

De retourfase van Operatie Marhaba 2022 is begin augustus van start gegaan. Het aantal terugkeren is volgens de havenautoriteiten echter lager dan verwacht, met slechts enkele piekdagen.

Om deze periode zo vlot mogelijk te laten verlopen geeft de haven Tanger Med een overzicht van de beste data voor de oversteek, dit om vakantiegangers de mogelijkheid te geven de drukste dagen te vermijden in augustus en september. Het doel is de oversteek te vergemakkelijken en de verkeersdrukte te beperken.

Volgens ramingen van de havenautoriteiten worden de pieken van de retourfase tussen 25 en 31 augustus verwacht. Ook tussen 11 en 24 augustus, 1 en 4 september en 8 en 11 september verwachten de autoriteiten van Tanger Med een groot aantal passagiers.

Dezelfde bronnen melden dat 60% van de terugkeren via de haven van Algeciras gebeuren, gevolgd door Almeria met 17% en Tarifa met 12%. In de Spaanse haven werden eveneens maatregelen getroffen om de doorreis van de Marokkaanse diaspora eind augustus vlot te laten verlopen. Er werden 16.000 mensen ingezet om de veiligheid te garanderen tijdens de retourfase, die tot 15 september loopt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team