Zoeken

Oussama Tannane in tranen na aardbeving Turkije

10 februari 2023 - 12:00 - Sport

©

De aardbevingen in Turkije en Syrië hebben een diepe indruk gemaakt op de Marokkaanse voetballer Oussama Tannane. Hij is in gedachten bij zijn Turkse vrienden en noemt het bezoek van NEC bij Feyenoord in de KNVB-beker een welkome afleiding voor de ellende.

Spelmaker Oussama Tannane kon het niet droog houden toen hij maandag naar de eerste tv-beelden keek van de zware aardbevingen in Turkije en Syrië. Hij stuurde meteen een bericht naar zijn vrienden en bekenden in Turkije om zich te vergewissen van hun veiligheid. "Gelukkig leven ze nog, al heb ik nog niet iedereen kunnen bereiken. Ik heb vrienden in Kayseri wonen. Oud-ploeggenoten van me bij Saint-Étienne voetballen nu in Hatay. Steden die zwaar zijn getroffen. Ik ben diep geraakt. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen. Het is hartverscheurend", aldus Tannane in het AD.

Lees ook: Sterspeler Oussama Tannane zondag terug bij Vitesse

De 28-jarige middenvelder bracht zelf ook tijd door in Turkije. Hij speelde tot afgelopen zomer bij Göztepe in Izmir. Die stad ligt in het westen van het land en werd niet getroffen door de aardbevingen. "Ik heb afgelopen zomer wel een beving meegemaakt in Izmir. Al had ik dat niet meteen in de gaten. Ik was net aangekomen op de club toen ploeggenoten aan me vroegen of ik de schokken had gevoeld. Ik zei: ’welke schokken?’ Eenmaal thuis zag ik dat er allerlei spullen waren gevallen in de badkamer. De schade viel mee, maar ik besef nu: zo’n ramp had mij ook kunnen overkomen."

Lees ook: Oussama Tannane twijfelt tussen Marokko en Nederland

Tannane grijpt het voetbalveld aan om de problemen even te vergeten. Hij wilde woensdag goede resultaten neerzetten met NEC tegen Feyenoord (4-4) in de achtste finales van de KNVB-beker. Daar werd met een minuut stilte voor de aanvang van wedstrijd ook stilgestaan bij de verwoestende aardbevingen. "Het voetbal is voor mij nu een ideale uitlaatklep. Op het veld vergeet ik even alle ellende. Zodra ik mijn telefoon in mijn handen heb, begin ik weer te piekeren. Het is prachtig dat er in Nederland al veel geld is opgehaald voor de slachtoffers. Ik zeg niet wat ik doneer. Dat houd ik voor mezelf.", aldus de voetballer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team