Zoeken

Tyjani Beztati verdedigt titel op ’kampioenenclash’ Glory 84

29 januari 2023 - 13:00 - Sport

©

Glory keert op zaterdag 11 maart terug naar Nederland met "Glory 84: Beztati vs Petch". Het evenement vindt plaats in Topsportcentrum Rotterdam. De vechtkaart bevat een reeks duels waarbij ook de kampioensgordel wordt betwist. Het evenement komt in de plaats van het uitgestelde gevecht van de geblesseerde Rico Verhoeven.

Verhoeven zou het over twee maanden in de Gelredome opnemen tegen de Kroatische uitdager Antonio Plazibat, maar de King of Kickboxing moet tot minstens na de zomer herstellen van een knieblessure die hij opliep tijdens een training. In plaats daarvan zal de huidige lichtgewicht kampioen, Tyjani Beztati, zijn titel op 11 maart verdedigen tegen Petchpanomrung Kiatmookao, de Thaise koning van het vedergewicht. Ze staan tegenover elkaar in een ’kampioenenclash’ die vijf ronden duurt.

Lees ook: Kickbokser Tyjani Beztati wint en draagt titel op aan vrouwen met borstkanker

De 25-jarige Marokkaans-Nederlandse kickbokser is sinds september de 2021 de kampioen in het lichtgewicht en verdedigde zijn titel al twee keer met succes. Hij is geboren in Amsterdam, maar vecht voor Marokko. "Vechten tegen een andere kampioen motiveert mij heel erg", aldus Beztati in De Telegraaf. "Dit is echt een mooie clash. We moeten alleen niet vergeten dat ik de kampioen ben. Ik ben de baas van deze divisie, laat dat duidelijk zijn."

De 27-jarige Thai, die kortweg Petch wordt genoemd, is sinds 2018 de beste in het vedergewicht. Hij is eigenlijk een muay-thai-vechter met een krachtige linkertrap en hij verloor slechts één van zijn veertien Glory-gevechten. Toch heeft Beztati er een goed gevoel bij. "Ik weet dat ik completer ben, ook qua boksen. Ik ben bovendien langer. Alles bij elkaar ben ik in het voordeel", aldus Beztati.

Lees ook: Tyjani Beztati wint op knock-out en behoudt wereldtitel

De titel van Beztati staat dus op het spel, maar ook dat schrikt hem niet af. "Als je de beste wil zijn, en dat wil ik, moet je de besten verslaan. Het is voor mij daarnaast onmogelijk om af te vallen tot onder de 65 kilo en te vechten als vedergewicht. Daar ben ik gewoon te groot voor. Voor nu focus ik me op mijn volgende partij en ik zeg tegen de mensen: kom kijken. Een gevecht tussen twee kampioenen, dat komt niet vaak voor, dat wil je echt niet missen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team