Zoeken

Stankoverlast in Al Hoceima: ONEE geeft uitleg

17 augustus 2023 - 09:00 - Marokko

©

Het regionale kantoor van de staatsdienst voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE), heeft in een verklaring gereageerd op berichten over geuroverlast van het zuiveringsstation in Al Hoceima. Het station werd in 1996 gebouwd en gebruikt een technologie van actief slib voor waterzuivering, bekend om zijn hoge efficiëntie maar soms ook geuremissies.

In 2004 nam de ONEE het station over via een beheerscontract. In 2011 vond er een renovatie plaats met een budget van 130 miljoen dirham, waardoor de dagelijkse capaciteit naar 9600 m3 steeg. Er zijn meerdere projecten uitgevoerd om de groeiende bevolking en economische activiteit in Al Hoceima, vooral in de zomer, bij te benen, wanneer de afvalwaterstroom zeer hoog is.

Lees ook: Marokko bouwt twintigtal waterontziltingsinstallaties

Verschillende rapporten bevestigen de kwaliteit van het behandelde water, in overeenstemming met nationale en internationale normen. De ONEE werkt ook voortdurend samen met lokale diensten om schade aan het vloeibare saneringssysteem te voorkomen. Er zijn tevens uitbreidingsplannen voor het station voorzien tot 2035, evenals een project voor zonnedroging van slib om de geproduceerde hoeveelheden te verminderen en hun biologische eigenschappen te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team