Zoeken

HSL Tanger-Agadir: Essaouira opgeofferd?

6 maart 2024 - 07:00 - Marokko

©

De geplande hogesnelheidstrein tussen Tanger en Agadir zorgt voor bezorgdheid in Essaouira. De populaire toeristenbestemming is bang om te worden uitgesloten van dit belangrijke project.

De huidige route van de HSL voorziet niet in een stop in Essaouira, terwijl steden als Sidi Zouine en Chichaoua wel worden aangedaan. Sommige bronnen beweren dat deze beslissing is genomen met het oog op het WK 2030.

Lees ook: Update HSL-netwerkuitbreiding naar Marrakech en Agadir

"Onbegrijpelijk!", reageert een bewoner van Essaouira op Facebook. "Essaouira is een prachtige stad met een enorm toeristisch potentieel. De HSL zou ons duizenden extra bezoekers kunnen brengen."

De vrees om niet te worden op het HSL-netwerk is groot in Essaouira. "De hogesnelheidstrein is cruciaal voor de toekomst van onze stad", stelt een lokale ondernemer op sociale media. "De HSL kan investeerders aantrekken, nieuwe jobs creëren en de hele regio ontsluiten."

Lees ook: Marokko: nieuws over HSL Marrakech-Agadir

Er klinkt dan ook steeds meer protest tegen de huidige plannen. Men roept de verantwoordelijken op om de beslissing te herzien en Essaouira alsnog op te nemen in het traject van de HSL.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team