Zoeken

Spaanse priester in opspraak na opmerking over moslims

15 september 2021 - 15:40 - Wereld

©

Priester Emilio Montes uit het SpaanseValdepeñas staat bekend om zijn omstreden preken over controversiële onderwerpen. Hij heeft opnieuw het nieuws gehaald met een recente preek waarin hij uithaalt naar moslims, Turkse series aanvalt en klaagt over de toename van dit soort inhoud op televisie.

"Wie weet hoe wij er vandaag in Spanje zouden uitzien als wij moslims waren gebleven", zei priester Montes in een van zijn preken. "Je kunt je een idee vormen door alleen maar te kijken naar Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, Jordanië, Syrië... Maar er is een land dat ik nog niet heb genoemd en waarover ik ook een paar woorden zou willen zeggen: Turkije. Turkse series zijn nu enorm in de mode en ze schotelen ons alles zo prachtig en mooi voor, maar het is niet zo mooi als het lijkt, aldus de priester.

Lees ook: Spanje: leraar veroordeeld voor racistische beledigingen tegen Marokkaan

Montes ging verder met zijn kritiek en haalde ook uit naar moderne moeders. "Toen wij nog kinderen waren deden onze moeders niet zo onnozel, als de fopspeen eruit viel. Ze goten er een beetje water op en stopten het terug in onze mond. Niet zoals ze nu alles steriliseren. Nu maken ze zich er zorgen over en toch geven ze hen op driejarige leeftijd een mobieltje om mee te spelen, zodat het kind vermaakt wordt".

Emilio Montes belastte ook zijn volgelingen. "Sinds ik in de parochie van Bizum (betalingsmiddel in Spanje) ben aangekomen, geven sommige gelovigen nog maar 6 euro," zei hij tegen zijn parochianen. In een andere preek gaf hij commentaar op het coronavirus. "Dan komt er een virus dat met bleekwater, water en zeep kan worden uitgeroeid en dat het leven van ons allemaal op zijn kop zet", aldus de pastoor van Valdepeñas.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team