Zoeken

Spanje wil politiesamenwerking met Marokko versterken

12 oktober 2023 - 10:00 - Wereld

©

Leonardo Marcos, de directeur van de Spaanse Guardia Civil, heeft vanuit Ceuta de wens uitgesproken om de "uitstekende samenwerking" met de Marokkaanse veiligheidstroepen te versterken. Deze samenwerking is gericht op het voorkomen en bestrijden van terrorisme, georganiseerde misdaad, drugssmokkel en mensenhandel.

Naast het versterken van de banden met de "Koninklijke Gendarmerie, de Marokkaanse politie en de marine", is de Guardia Civil ook van plan haar samenwerking met Europol, Frontex en de Natuurbeschermingsdienst (Seprona) te "intensiveren", aldus Marcos. Hij benadrukte ook dat de Guardia Civil vastberaden is om een "proces van innovatie en digitale transformatie" te ondergaan.

Lees ook: Marhaba 2023: Spanje zet 16.000 politieagenten in

"Een andere prioriteit voor ons is het verdiepen van preventie, verbeteren van beschermingsmaatregelen en werken aan bewustwording tegen gendergerelateerd geweld, een kwaad dat onze vrijheid en veiligheid bedreigt", voegde de algemeen directeur van de Guardia Civil toe. Hij riep verder op tot de aanwerving van meer vrouwelijk personeel. "De rol van vrouwen is essentieel binnen de Guardia Civil. We hebben hun inzicht en talent nodig. In recente promoties heeft hun aantal de 30% overschreden, een significant aantal, maar nog steeds ver van het doel om een afspiegeling van de Spaanse samenleving te zijn."

Lees ook: Tanger maakt einde aan anarchie met nieuwe administratieve politie

Marcos, die in juni zijn functie opnam, prees de "professionaliteit", "betrokkenheid bij de samenleving" en "politieke neutraliteit" van de ongeveer 80.000 leden van de Guardia Civil, waarvan 608 zijn gestationeerd in Ceuta. Hij verzekerde dat de Spaanse overheid zal blijven werken aan het "verbeteren van de materiële middelen" van de Guardia Civil.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team