Zoeken

Spanje zet AI-drones in om grens met Marokko te controleren

23 april 2024 - 10:00 - Wereld

©

De Guardia Civil in Melilla heeft drie drones in gebruik genomen die zijn uitgerust met geavanceerde kunstmatige intelligentie-technologie. De drones worden ingezet om de surveillance en veiligheid aan de land- en zeegrenzen met Marokko te verbeteren.

De Matrice 300RTK-drones hebben een groot bereik en zijn uitgerust met AI-technologie, aldus het commando van de Guardia Civil van Melilla in een persbericht. De drones worden bestuurd door de Halcón-eenheid, die verantwoordelijk is voor het beheer, de controle en de werking van de drones van de Guardia Civil.

Lees ook: Marokko beveiligt grenzen

Leden van deze eenheid hebben een drie dagen durende opleiding (theorie en praktijk) gevolgd over het gebruik van deze apparaten, verzorgd door gespecialiseerde agenten van de luchtvaarteenheid van de Guardia Civil, gevestigd in Torrejón de Ardoz (Madrid).

Lees ook: Melilla implementeert geavanceerd grensbewakingssysteem met Marokko

Dankzij hun geavanceerde technologie kunnen deze drones nauwkeurige beelden van hoge kwaliteit maken en een directe verbinding onderhouden met het operationele centrum van de dienst. Ze zullen van "groot nut" zijn aan de grens, aldus het Spaanse leger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team