Zoeken

Spanje wil "politieke en eerlijke" oplossing voor Marokkaanse Sahara

26 november 2020 - 19:40 - Wereld

©

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Arancha Gonzalez Laya, heeft gezegd dat alleen een "politieke en eerlijke" oplossing een definitieve uitweg uit de crisis in de Marokkaanse Sahara mogelijk maakt.

In een interview met de krant ABC, bevestigt de Spaanse minister opnieuw het standpunt van Spanje over de beste manier om een einde te maken aan de crisis in de Marokkaanse Sahara. "We verdedigen de zoektocht naar een politieke en rechtvaardige oplossing die voldoet aan alle parameters die in de resoluties van de Verenigde Naties staan vermeld", zegt ze.

Gonzalez Laya benadrukt dat respect voor het staakt-het-vuren van cruciaal belang is om tot een werkbare oplossing te komen. Ook geeft zij aan dat het noodzakelijk is dat er een nieuwe persoonlijke afgezant bij de secretaris-generaal van de VN wordt benoemd, zodat deze "een onderhandelingskanaal voor een oplossing aan kan bieden", meldt persbureau MAP.

Bovendien zegt de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken dat de contacten tussen Spanje en de betrokken partijen permanent zijn, met name met haar "Marokkaanse, Mauritaanse en Algerijnse ambtsgenoten".

Ook geeft Gonzalez Laya aan dat er over het Spaanse standpunt betreffende de kwestie van de Marokkaanse Sahara, afspraken zijn gemaakt die vastliggen in het regeringsakkoord dat is ondertekend door de Spaanse Socialistische Arbeiderspartij (PSOE) en Podemos.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team