Zoeken

Spanje-Marokko: helikopters, nieuw wapen van drugshandelaren

23 maart 2024 - 23:30 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil en de Marokkaanse Koninklijke Gendarmerie hebben een criminele organisatie opgerold die gespecialiseerd was in het smokkelen van hasj van Marokko naar Spanje met behulp van helikopters. Negen mensen werden gearresteerd en twee helikopters en 795 kilo hasj werden in beslag genomen.

Het criminele netwerk gebruikte helikopters om de drugs vanuit Marokko naar Spanje te transporteren. De ontmanteling ervan is het resultaat van een onderzoek dat half 2023 begon. De speurders ontdekten dat de organisatie piloten rekruteerde om deze "narcovluchten" uit te voeren. Het netwerk beschikte over twee helikopters die verborgen waren in twee boerderijen in Sevilla en Cádiz, die gehuurd werden door de leider van de bende, meldt El Español.

Lees ook: Celstraf voor vervoeren drugs per helikopter vanuit Tetouan

Op 15 januari werd de helikopter van het netwerk, die verborgen was in de boerderij in Cádiz, door de speurders gedetecteerd terwijl het toestel op zeer lage hoogte en zonder lichten richting Marokko vloog. De Guardia Civil en de Marokkaanse Koninklijke Gendarmerie zetten een plan op om de helikopter te volgen. Het toestel vloog het Marokkaanse luchtruim binnen, bleef daar enkele minuten en keerde vervolgens terug naar Spanje, waar het bij de landing op de boerderij in Chiclana de la Frontera (Cádiz) werd onderschept.

In totaal werden vijf leden van het netwerk, inclusief de piloot, gearresteerd en 30 pakketten hasj met een gewicht van 795 kilo, evenals drie voertuigen, in beslag genomen. Na deze operatie werden er huiszoekingen uitgevoerd, waarbij vier andere personen werden gearresteerd en de tweede helikopter in beslag werd genomen op de boerderij in Utrera in Sevilla.

Lees ook: Arrestaties voor drugstransport per helikopter tussen Marokko en Portugal

De twee helikopters waren uitgerust om tot 900 kilo drugs te transporteren. Hun waarde op de zwarte markt wordt geschat op 900.000 euro per stuk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team