Zoeken

Spanje vraagt Marokkanen om Marokkaanse nationaliteit op te geven

25 juni 2022 - 16:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Meerdere in Londen gevestigde Spanjaarden van Marokkaanse afkomst worden geconfronteerd met moeilijkheden om hun Spaanse paspoort te vernieuwen. Het Spaanse consulaat in Londen heeft hen gevraagd een document voor te leggen dat aantoont dat zij afstand hebben gedaan van hun Marokkaanse nationaliteit.

Deze in Londen wonende groep Spanjaarden van Marokkaanse afkomst bevindt zich in een moeilijke situatie. Het Spaanse consulaat in Londen eist dat zij een door de Marokkaanse overheid afgegeven document voorleggen waaruit blijkt dat zij afstand hebben gedaan van hun Marokkaanse nationaliteit ten gunste van de Spaanse. Maar aangezien zij geen Marokkanen meer zijn, kunnen zij ook niet naar het Marokkaanse consulaat gaan om zo’n aanvraag in te dienen.

Lees ook: Marokkaanse Nederlanders willen afstand doen van Marokkaanse nationaliteit

Ibrahim (fictieve naam), is één van hen en legde uit dat hij onlangs voor het eerst vader was geworden. Zijn vreugde was van korte duur. Hij kon zijn baby niet bij het Spaanse consulaat laten registreren omdat zijn paspoort verlopen was. Nog een andere, Ali (naam ook fictief), zei dat hij om dezelfde reden zijn moeder niet kon bezoeken, die erg ziek was en in het ziekenhuis lag.

Lees ook: Marokkaanse nationaliteit voor 5000 dollar aan Israëliërs verkocht

Overweldigd door deze hopeloze situatie, vroeg de groep Spanjaarden van Marokkaanse afkomst de Raad van Spaanse Ingezetenen (CRE) in Londen om hulp. De CRE is besprekingen begonnen met het Spaanse consulaat-generaal in Londen om te trachten dit netelige probleem te regelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team