Zoeken

Marokkaanse nationaliteit voor 5000 dollar aan Israëliërs verkocht

25 november 2019 - 14:10 - Marokko

©

Een Israëlische man die momenteel vastzit in Marokko voor nationaliteitsfraude, verklaarde voor de rechter dat hij de Marokkaanse nationaliteit, maar ook een paspoort en identiteitskaart voor een "klein bedrag" had verkregen.

J.T. wordt samen met 25 andere verdachten in Marokko vastgehouden. Hij vertelde aan de rechter dat hij 7500 dollar aan één van zijn medeverdachten had betaald om de nationaliteit, een paspoort en een identiteitskaart te verkrijgen.

Al Ahdath Al Maghribia bericht dat de man vertelde dat een tussenpersoon hem fotokopieën had getoond van Marokkaanse paspoorten die hij voor andere Israëliërs had verzorgd. J.T. pleitte vervolgens schuldig van vervalsing en corruptie.

De verdachte verklaarde later ook dat hij nooit een rechtbank, een burgerlijke stand of andere overheidsdienst had bezocht voor zijn nationaliteitsaanvraag. Zijn contact belde hem toen de documenten klaar waren, waarna hij zijn identiteitskaart en paspoort zelf op een politiekantoor ging ophalen.

In maart dit jaar had de BNPJ politiedienst een bende opgerold die gespecialiseerd was in het vervalsen van officiële documenten. De organisatie verkocht aan niet-Marokkaanse Israëliërs de Marokkaanse nationaliteit voor bedragen gaande van 5000 tot 7000 dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team