Zoeken

Spanje: Marokkaanse vrouw in coma na Braziliaanse billift (video)

31 december 2022 - 16:00 - Wereld

©

In Madrid is een 35-jarige Marokkaanse vrouw in coma geraakt na het ondergaan van plastische chirurgie aan haar billen. Twee Braziliaanse nepartsen, die verantwoordelijk zijn voor de medische fout, werden gearresteerd.

De twee verdachten, 45 en 40 jaar oud, worden ervan beschuldigd de gezondheid van een Marokkaanse vrouw in gevaar te hebben gebracht. Voor een bedrag van 3500 euro gaven ze haar een botoxinjectie in haar billen, meldt El Mundo. Het slachtoffer is sinds de ingreep in coma.

Lees ook: Marokkaanse styliste verminkt door plastische chirurgie

Volgens voorlopige resultaten van het onderzoek was de Marokkaanse vrouw vanuit Duitsland in Madrid aangekomen om de operatie te ondergaan. De operatie vond plaats in een nepkliniek in een toeristenflat in Madrid. De toestand van het slachtoffer verslechterde enkele uren na de injecties. De vrouw werd naar een ziekenhuis in Madrid gebracht en raakte in coma.

Lees ook: Luna Skye vertelt over mislukte plastische chirurgie in Marokko

Politieonderzoek leidde op 8 december tot de arrestatie van de nepartsen. De twee verdachten hadden geen medische graad en waren van plan naar het buitenland te vluchten. Zij zijn in hechtenis geplaatst en worden vervolgd wegens fraude, vervalsing van documenten, illegale uitoefening van een wettelijk gereglementeerd beroep en letsel, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl