Zoeken

Marokkaan in Spanje verliest vrouw en zoon op zee

26 oktober 2021 - 11:20 - Wereld

©

Sadik Mallouk, een Marokkaan die in Spanje woont, voerde een telefoongesprek met zijn vrouw, de 27-jarige Chaimae en met zijn zoon Mohamed, zonder te beseffen dat het de laatste keer was dat hij hun stem zou horen. Zijn vrouw vertelde hem niet dat ze op het punt stond om met jaar 5-jarige zoon op een boot te stappen om zich bij hem te voegen.

Enkele dagen later vernam Sadik dat zijn vrouw en zoon op een boot zaten die op 14 oktober in Cadiz was gekapseisd. "Ik reisde in 2019 en ik stierf bijna," zegt de 34-jarige Marokkaan. "Mijn zoon stierf door toedoen van zijn moeder. Ik kan me de pijn van dat moment niet eens voorstellen. Een moeder die haar zoon voor haar ogen ziet sterven. Ze waren alles voor me," vertelt hij aan El País.

Lees ook: Sohaib (16) zwom naar Sebta om zijn moeder terug te zien

In de boot zaten mensen waarvan de meesten, net zoals zijn gezin, uit Fez afkomstig waren. Ze betaalden 3000 euro voor de zeereis, die op dinsdag 12 oktober begon, aldus Sadik. De motor van de boot begaf het na twee dagen varen, op slechts enkele uren van de Spaanse kust. "De golven sloegen de boot omver," zegt hij. Chaimae en Mohamed droegen reddingsvesten, waardoor zij urenlang op zee konden overleven.

Twee mannen en een vrouw overleefden het ongeluk. Chaimae stierf kort voor de aankomst van de reddingsdienst op zee, nadat zij het levenloze lichaam van haar zoon ondanks zichzelf in zee had achtergelaten. Het lichaam van de jongen werd niet gevonden tijdens de zes dagen durende zoektocht door het reddingsteam.

Lees ook: Familie van op zee vermiste Morad wanhopig

Sadik wachtte op de regularisatie van zijn situatie in Spanje alvorens zijn vrouw en zoon naar Europa te brengen. Vandaag bereidt hij zich voor om het lichaam van zijn vrouw naar Marokko te repatriëren om haar een waardige begrafenis te geven, die hij niet eens zal kunnen bijwonen. Hij zal het moeten stellen met een laatste eerbetoon in een uitvaartcentrum in Los Barrios (Cádiz), voordat het lichaam vertrekt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team