Zoeken

Sohaib (16) zwom naar Sebta om zijn moeder terug te zien

6 juni 2021 - 15:00 - Wereld

©

De 16-jarige Sohaib El Immani is één van de minderjarigen die drie weken geleden de grens naar Sebta zijn overgezwommen en met hun daad een ongekende migratiecrisis ontlokten. De jonge Marokkaan, die meer geluk had dan anderen, mocht maandag de zeestraat oversteken om zijn moeder te ontmoeten, die uit Barcelona was gekomen om hem op te halen.

Na verschillende dagen besteed te hebben aan het vervullen van de administratieve formaliteiten bij de Spaanse Nationale Politie (CNP), kon Sohaib eindelijk lachen. Hij mocht de Straat van Gibraltar oversteken om bij zijn moeder in Spanje te gaan wonen. Zijn moeder, die uit Barcelona kwam, vond hem in de wijk Benzú, meldt El Faro de Ceuta.

"We hebben het eindelijk gehaald. Ik ben erg gelukkig, en mijn zoon ook. Hij was erg ziek en nu lacht hij weer. Op dit moment zijn we bij familie in Benalmádena waar we een paar dagen zullen doorbrengen zodat mijn zoon kan ontspannen, daarna gaan we naar Barcelona om een nieuw leven te beginnen," zei Soad, de moeder van Sohaib. "De politie heeft mij geholpen sinds ik in Sebta aankwam en ik ben hen zeer dankbaar," voegde Soad eraan toe, die een punt maakte van het bedanken van de CNP-officieren die alles deden wat zij konden om haar zoon te vinden en hun vertrek uit de stad te vergemakkelijken.

De kwestie van de illegale minderjarigen in Spanje en Frankrijk is voor de Marokkaanse autoriteiten op het hoogste niveau een bron van grote zorg. Koning Mohammed VI heeft zijn instructies aan de ministers van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken herhaald, opdat de kwestie definitief wordt opgelost.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team